zondag 6 april 2008

Proef Acht

Ingrediƫnten
9 tl droppoeder
1 tl salmiak
2,5 tl zetmeel
2 tl bloem
6 tl arabische gom
16 tl (donkere) basterdsuiker
Werkwijze
Deze keer probeerde ik harde mallen te maken door zetmeel met water te mengen en te laten drogen. Verder maakte ik proefmallen van gips en goot ik het puur op de bodem van mijn ijsblokjesvorm.

Resultaat
Helaas was het experiment met de zetmeel niet zo goed gelukt. De zetmeel was onderop groen geworden, waarschijnlijk door schimmelvorming, en het stonk.
De drop in de gips was erg steving en de gips wilde weer niet loslaten van de drop. Ook toen ik het gips met een hamer doormidden had geslagen, was het dropje ook keurig doormidden. De drop had ook een vage gipssmaak.
Het best gelukt was de drop op de bodem. Eindelijk was de drop echt lekker. Veel smaak, heet, beetje zout. Hij zou iets zoeter mogen, maar verder goed gelukt.

Ik schijf deze post maanden nadat ik het proefje heb gedaan, en met gevaar voor eigen gezondheid (hoewel ik oude drop eigenlijk gewoonlijk erg lekker vindt) heb ik weer een dropje van de bodem geproefd. Deze zijn nu heel bros en hard geworden! Ze maken hetzelfde geluid als muntstukken, en zijn nog harder dan dropmunten. Ze buigen helemal niet, volledig hard.
Nog steeds heel lekker! Ik ga de volgende keer experimenteren met de oven, nu alleen nog de pure bodem en zetmeel. In de fabriek wordt in ieder geval zetmeel gebruikt, maar hoe..?


Geen opmerkingen: