dinsdag 8 mei 2007

Proef Vijf

Ingrediënten
- 3.5 tl droppoeder
- 0.5 tl salmiak
- 3.5 tl bloem
- 4tl arabische gom
- 5.5 tl basterdsuiker
Werkwijze
Deze proef verdween de stroop. Hier werden de dropjes waarschijnlijk te plakkerig van. Na de ingrediënten op weer dezelfde manier gemengd te hebben, met weer aandacht voor de arabische gom, omdat die moeilijk oplost, heb ik het mengsel ongeveer 12 minuten doorgeroerd boven het vuur.
Dit keer goot ik het in meelvormpjes, maar ook in vormpjes van poedersuiker.

Resultaat
De suikervormpjes werden hard, maar de dropjes erin zijn redelijk lekker, zij het zonder veel smaak. Het duurt ook lang voordat de drop echt geproefd kan worden, het is alsof er bijna alleen nasmaak aanwezig is. De dropjes zijn ook niet echt zoet. Het uithardingsproces duurt ook erg lang, een week of twee.

Geen opmerkingen: