dinsdag 8 mei 2007

Proef Zes

Ingrediƫnten
- 8 tl droppoeder
- 1 tl salmiak
- 7 tl bloem
- 8 tl arabische gom
- 12 tl (donkere) basterdsuiker
Werkwijze
Nu deed ik eens een grotere proef. Ik probeerde vier methodes uit: een plaat suiker, waar de drop als bolletjes op zou zitten, weer dezelfde meelvormpjes, een schuimrubber vormpjes, en suikervormpjes.
Het dropmengsel werd weer lang gekookt, hoelang heb ik niet bijgehouden.

Resultaat
Suikerplaat: De drop werd plat, de suiker werd hard tot 0.5 cm om de drop heen: een harde buitenlaag. De smaak was moeilijk te definieren, er was te veel suiker.
Meelvormpjes: Er zat weer teveel meel om de dropjes heen. Er zaten klontjes Arabische gom in, van het slechte oplossen. Verder was de smaak erg sterk, de drop begon ook al meer naar echte drop te smaken. De nasmaak was ook goed.
Schuimrubber: Vreselijk. Dropjes bleven vastplakken, moesten losgeknipt worden. Bedreiging voor de volksgezondheid! Smaakt naar schuimrubber.
Suikervormpjes: Plakken, smaken hetzelfde als de meelvormpjes.

Geen opmerkingen: