Een blog over experimenten in het maken van drop, het zwarte Nederlandse snoep
zaterdag 20 december 2008
Ander recept op internet
Ik heb vandaag een ander recept voor het maken van drop op internet gevonden. Het is drop zonder arabische gom, met gelatine. Ik ben benieuwd hoe de structuur is verkregen, het ziet er in ieder geval lekker uit!
5 opmerkingen:
Anoniem
zei
Dit is exact hetzelfde recept waarmee je begon, die van C3.
Ik heb een aantal recepten geprobeerd, maar het grootste probleem zit in het tijdelijk (5 sec) verhitten tot 130-140 graden.
Niettemin een aardig recept gevonden, de structuur is een beetje als duimdrop.
100 gr rietsuiker stroop 100 gr gezeefd meel (of meel met maizena) 6 gr fijn gemalen blokdrop (liquorice) 8 gr salmiak
stroop, blokdrop en salmiak al roerende aan de kook brengen. Meel in delen onder goed roeren toevoegen. Laten afkoelen, oprollen, en in stukjes snijden.
hoeveelheid blokdrop en salmiak aanpassen naar gewenste smaak.
Je kunt het rollen in poedersuiker, al dan niet met een beetje salmiak, of ermee vullen.
Ik heb dit recept geprobeerd, en het resultaat was de moeite waard. Alleen het heeft het niet lang genoeg uitgehouden om genoeg uit te harden. Niet omdat het beschimmeld is geraakt ofzo, maar het is al op....
Casino Site | Gambling, Slots & Live Games - ChoEcasino ChoEcasino is the online casino where you can choegocasino play and win at the best gambling experience. 제왕카지노 Get bonuses, septcasino free spins, and cashback for your favorite games
Ik hou van problemen oplossen, mooie dingen maken en nieuwe dingen leren, en daardoor van programmeren, knutselen, muziceren, lezen en experimenteren. Bekijk ook mijn homepage.
5 opmerkingen:
Dit is exact hetzelfde recept waarmee je begon, die van C3.
Haha, dat had ik niet gemerkt! Bedankt voor het opmerken.
Hola Benno,
Ik heb een aantal recepten geprobeerd, maar het grootste probleem zit in het tijdelijk (5 sec) verhitten tot 130-140 graden.
Niettemin een aardig recept gevonden, de structuur is een beetje als duimdrop.
100 gr rietsuiker stroop
100 gr gezeefd meel (of meel met maizena)
6 gr fijn gemalen blokdrop (liquorice)
8 gr salmiak
stroop, blokdrop en salmiak al roerende aan de kook brengen. Meel in delen onder goed roeren toevoegen.
Laten afkoelen, oprollen, en in stukjes snijden.
hoeveelheid blokdrop en salmiak aanpassen naar gewenste smaak.
Je kunt het rollen in poedersuiker, al dan niet met een beetje salmiak, of ermee vullen.
Ik heb dit recept geprobeerd, en het resultaat was de moeite waard. Alleen het heeft het niet lang genoeg uitgehouden om genoeg uit te harden. Niet omdat het beschimmeld is geraakt ofzo, maar het is al op....
Casino Site | Gambling, Slots & Live Games - ChoEcasino
ChoEcasino is the online casino where you can choegocasino play and win at the best gambling experience. 제왕카지노 Get bonuses, septcasino free spins, and cashback for your favorite games
Een reactie posten